Skip to main content

Ondanks de wettelijke labelplicht vanaf 2023 hebben veel Nederlandse kantoren nog geen energielabel C of beter. Sommige kantoren hebben zelfs helemaal geen label. De verwachting is dan ook dat een groot deel van de kantoren volgend jaar niet aan deze eis voldoet.

De eigenaren van deze kantoorpanden moeten dus nog investeren in verduurzaming en zullen dat ook op korte termijn moeten doen. Volgens de wet mogen deze gebouwen dan namelijk niet meer als kantoor gebruikt worden.

EIA-subsidie

Ga je je kantoorgebouw verduurzamen en verbeter je hiermee het energielabel met minimaal 3 stappen en bereik je label B of beter, dan kan voor het pakket van energie-investeringen subsidie worden aangevraagd. Voorwaarde om in aanmerking te komen voor de Energie Investeringsaftrek (EIA) is wel dat het pakket van investeringen is opgenomen in een vooraf opgesteld EPA-U maatwerkadviesrapport. Het aanvraagtraject is complex. Wij helpen daar graag bij.

Goed om te weten

Kleine kantoorgebouwen van minder dan 100 m2 en monumenten vallen niet onder de labelplicht. Daarnaast is het niet verplicht om maatregelen te nemen waarvan de terugverdientijd langer is dan 10 jaar.

Meer weten?

Voor meer informatie over de subsidiemogelijkheden voor verduurzaming neem je het beste contact op met Marcel Grosfeld: mgrosfeld@finestri.nl |06 – 4705 9720