Skip to main content

Arnoud, bijna 53 jaar, is sinds een maand aan boord bij Finestri. Zijn expertise op subsidiegebied brengt hij graag in om het team te versterken. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis energie, creativiteit en salesvaardigheden. Een mooi palet aan competenties voor een subsidieadviseur die, zoals hij het zelf zegt, ‘helemaal op zijn plek zit’.

Voor Arnoud voelt Finestri als een hele professionele club. Niet alleen in de zin van zakelijk, maar alles is gewoon goed geregeld. Arnoud: “Ik heb Finestri al heel wat jaren gevolgd en was altijd al onder de indruk van hun profilering en werkwijze. De website ziet er mooi uit en de communicatie naar buiten is herkenbaar. Dat sprak me enorm aan. Loslaten van een stukje zekerheid is niet altijd makkelijk, maar overstappen naar Finestri is voor mij echt een hele goede keuze geweest. Ik voel me enorm gewaardeerd en ben blij dat ik onderdeel ben van dit kantoor. Dat gevoel straal ik ook uit als ik naar klanten ga.”

Arnoud heeft ADHD en dat maakt van hem bij tijd en wijle een behoorlijke energiebom. De rust die hij ervaart binnen Finestri is voor hem een ervaring op zich. Dat heeft hij niet eerder zo gehad. Hij is er helemaal vol van: “Ik raak niet uitgepraat thuis over hoe fijn ik het vind. Ze worden helemaal gek van me. De druk om te presteren die ik eerder zo voelde en waar ik heel onrustig van werd, is er nu vanaf. Dat is voor mij veel gezonder.” Wel levert het een andere uitdaging op, want die energie moet er wel uit. “Daarom ga ik naar de sportschool. Lekker met gewichten bezig. Metaal geleid energie, dus als die gewichten beet heb, word ik vanzelf meer zen.”

“Ik voel me enorm gewaardeerd en ben blij dat ik onderdeel ben van dit kantoor. Dat gevoel straal ik ook uit als ik naar klanten ga.”

 

Hoe ervaren zijn collega’s de komst van hun nieuwe collega? Arnoud: “Ik ben pas een maand in dienst en ben in een rustige modus gestart. Even wat meer achteroverleunen, observeren en luisteren. Je moet elkaar een beetje leren kennen. Niet zo van: ‘Schipper is in the house’. Binnenkort hebben we een teamuitje, dan denk ik dat het wel duidelijker wordt dat ik een aanwezig persoon ben, haha.” In een kantoortuin werken, is voor een ADHD’er soms wel een uitdaging. “Eigenlijk is dat het enige minpuntje dat ik kan bedenken aan werken voor Finestri, dat we soms met wat veel mensen in dezelfde ruimte zitten te bellen.” Als het hem te druk wordt, dan zorgt hij op zijn eigen manier voor zijn eigen bubbel; koptelefoon op en Guns & Roses op standje hard.

Het gevoel van samen is groot binnen Finestri. Niet ieder voor zich, maar met elkaar. Arnoud: “We gunnen elkaar mooie opdrachten en helpen elkaar waar nodig.” Arnoud heeft veel ervaring in de ICT en techniek. Dat is wel een speerpunt voor hem op subsidiegebied. Voorheen deed hij alleen de WSBO, maar nu kan hij zich in de volle breedte ontwikkelen. En van een nieuwe uitdaging houdt hij wel. Op klanten afgaan ook. “Ik weet dat als ik aan tafel schuif, ik met een opdracht de deur uitga.” Dat is de kracht van mensen met ADHD: ze zijn enthousiast, creatief en denken in oplossingen en mogelijkheden. Arnoud is daar een goed voorbeeld van en daarmee een waardevolle aanvulling voor het team.