Skip to main content

Laura van Oostrom werkt sinds twee maanden bij Finestri. Het werkveld van HR heeft ze verruild voor subsidieadvies. Iets totaal anders, maar juist dat sprak haar aan. Haar adviesvaardigheden, doenersmentaliteit en flinke dosis energie zet ze graag in om het team te versterken en klanten te helpen met het verwerven van subsidiegelden.

 

Laura zocht een nieuwe uitdaging en die vond ze bij Finestri. “Ik moet geprikkeld worden, steeds opnieuw worden uitgedaagd. In mijn vorige baan had ik dat niet meer voldoende. Toen kwam Raymond van de Peppel via Linkedin op mijn pad. Na een kop koffie volgde meerdere gesprekken. Het enthousiasme van de mensen die ik sprak had effect; ik besloot de sprong te wagen”, vertelt Laura. Een sprong in het diepe is het zeker, want de overeenkomsten in werkzaamheden zijn er nauwelijks. “Alles is nieuw voor me. De organisatie, het werkveld, de klanten waarvoor ik werk. Dat is pittig, maar ook leuk.”

Vanuit haar achtergrond heeft Laura een natuurlijke affiniteit met HR-gerelateerde subsidies. Ook de zorgsector spreekt haar aan. “Ik word nu klaargestoomd voor de MDIEU-regeling, er komt een nieuwe aanvraagronde aan in september.” Ook bijt ze zich vast in de nieuwe STOZ-regeling voor de zorg. “Mijn collega’s zeggen grappend dat ik met mijn neus in de boter val. Zelfs als je al wat jaartjes meedraait in subsidieland is de STOZ-regeling behoorlijk ingewikkeld en ik moet alles nog ontdekken.” Daar is gelukkig alle tijd en ruimte voor. Het is vooral Laura zelf die sneller zou willen. “Ik sta het liefste in de vijfde versnelling. Dat kan nu nog niet. Een kwestie van geduld dus om mezelf de tijd te geven om mee te lopen en mee te luisteren en het vak te leren.”

“Alles is nieuw voor me. De organisatie, het werkveld, de klanten waarvoor ik werk. Dat is pittig, maar ook leuk.”

 

De eerste indruk van het team is heel positief. “Bij mijn vorige werkgever hadden we een heel leuk team. Het is altijd even wachten wat je ervoor terugkrijgt, maar ik kan niet anders zeggen dan dat de sfeer op kantoor erg prettig is. Ze hebben we me vanaf het begin een heel welkom gevoel gegeven. Je ziet niet iedereen elke dag, maar als we elkaar zien is het heel gezellig. Raymond zei tijdens een van onze kennismakingsgesprekken: ‘Als we aan het werk zijn, zijn we wel serieus’, dus ik dacht: die zitten de hele dag stil achter hun laptop. Maar dat valt reuze mee. Er wordt genoeg gelachen en er is een goede balans tussen hard werken en af en toe een praatje maken.”

Laura is moeder van twee kinderen in de leeftijd van 11 en 9 en woont samen met haar partner in Nieuwegein. Dat is best een stukje rijden. Gelukkig is thuiswerken heel vanzelfsprekend bij Finestri. “Ik werk zelf 1 of 2 dagen per week op kantoor. De rest werk ik vanuit huis. Dat maakt dat alles goed te combineren valt.”

Hoe kijken de collega’s tegen Laura aan? “Ik denk dat ze me hebben leren kennen als iemand die wel aanwezig is. Ik ben niet super verlegen, laten we het zo zeggen. Ik kan ook goed tegengas geven en stel kritische vragen; ik ben niet van het ‘ja en amen’. Verder hou ik van een lolletje. Ons eerste teamuitje was heel gezellig. We zijn lekker uit eten geweest. Dan leer je elkaar gelijk op een andere manier kennen. Daar hou ik van.”

Laura van Oostrom