Skip to main content

Ragnhild van Dijk is per 1 oktober 2021 aan boord gekomen van Finestri. Daarvoor werkte zij bij Pro Persona, een GGZ-instelling in Wolfheze. Een switch naar een andere rol, maar wel eentje die haar goed past. Want als subsidie projectcontroller komen haar organisatie- en regeltalent goed van pas. Met haar veelzijdige ervaring en ondernemende karakter is zij een welkome aanvulling op het team van Finestri.

 

Bij haar vorige werkgever was Ragnhild verantwoordelijk voor het regelen van stages voor leerlingen en studenten. Dit deed ze samen met haar collega. De subsidieaanvragen waren ook onderdeel van haar werkzaamheden. Zo kwam ze in contact met Raymond van Finestri. Ze had het goed op de rit bij Pro Persona, maar praten kan geen kwaad was het idee. Van het één kwam het ander; ze werd enthousiast voor deze nieuwe uitdaging en besloot om de overstap te maken. Een stap waar ze geen spijt van heeft. “Het regelen en organiseren zit in mijn bloed. Nu werk ik meer met cijfers dan voorheen, maar dat bevalt goed. Ik ben lekker op dreef al zeg ik het zelf.”

Een nieuwe baan starten in coronatijd is een uitdaging. Veel thuiswerken, weinig contact met collega’s, dat vraagt veel van je zelfstandigheid. Gelukkig is Ragnhild een ervaren dame, die zichzelf goed redt. Maar ze mist de interactie wel. “Ik ben helaas nog weinig op kantoor geweest. Ik woon niet om de hoek, dus kan niet even aanwaaien voor een kop koffie. Ik vind contact met collega’s wel belangrijk. Daarom hebben we nu een opstartmoment geïntroduceerd. Twee keer per week beginnen we met elkaar de dag via Teams. Zo weet je beter van elkaar waar iedereen mee bezig is.”
 

“Hier ken ik iedereen en er wordt ook echt naar me geluisterd. Dat geeft mij het gevoel dat ik echt iets toe kan voegen.”

 
Ragnhild werkt nu vooral voor klanten in de zorg. Sectorplan plus, Stagefonds, Praktijkleren; dat zijn de subsidies die nu de meeste tijd vragen. Ze vindt het leuk om bij veel verschillende organisatie een kijkje in de keuken te nemen. Het structureren en op orde brengen van de subsidieadministratie is haar rol. “De kunst is om alles boven water te krijgen voor de subsidies. Ook adviseer ik klanten hoe ze hun administratieve processen beter kunnen inrichten.” De werkzaamheden variëren per klant. “Bij de ene klant neem ik de gehele projectadministratie uit handen en bij een andere klant zit iemand die het zelf uitzoekt en geef ik alleen aan wat ik nodig heb voor de subsidieaanvraag.”

Van een organisatie met 3000 man naar een kleine club mensen is een hele overgang. Hoe heeft ze dat ervaren? “Een klein bedrijf is heel anders dan een groot bedrijf. Hier ken ik iedereen en er wordt ook echt naar me geluisterd. Dat geeft mij het gevoel dat ik echt iets toe kan voegen.” De sfeer op kantoor ervaart ze als prettig. “Er hangt een ontspannen sfeer. We delen met elkaar één ruimte. Er wordt goed en serieus doorgewerkt. Soms iets te serieus”, voegt ze lachend toe. De collega’s variëren qua leeftijd. Ragnhild: “We hebben een groepje ‘jongeren’ en een groepje, nou ja om het zo te zeggen, wat oudere medewerkers. Het mengt goed met elkaar, je kunt van elkaar leren.”

Wat zijn de plannen voor de toekomst? “Voorlopig heb ik genoeg op mijn bordje. Er ligt veel werk, dus ik hoef me niet te vervelen. Ik hou wel van afwisseling, dus straks een keer een andere subsidie zou leuk zijn. We gaan het zien. Ik hoop vooral dat we weer meer op kantoor mogen werken en elkaar meer kunnen zien. En dat ik weer gewoon op bezoek bij klanten kan gaan.”


Ragnhild van Dijk, subsidie controller Finestri