Skip to main content
Duurzaamheidssubsidies

Financiële injectie voor de vitaliteit van de agrarische bodem van Noord-Brabant

Akkerbouwbedrijf Rene Verschoor en Landbouwbedrijf Straver uit Almkerk willen hun bedrijven verder verduurzamen. Zij willen in de toekomst volledig biologisch voedsel produceren op een vitale bodem. De biologische teelt heeft echter een hogere kostprijs en vaak een lagere opbrengst, zeker in het begin. De stap van gangbaar telen naar biologisch telen wordt mede daarom nog maar weinig gemaakt. Beide willen ondanks de risico’s omschakelen naar biologische teelt, omdat zij met het gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen en kunstmeststoffen willen stoppen.

Rob de Groot (van De Groot Agro Advies) raadpleegt Finestri en samen hebben we voor de Almkerkse agrarische ondernemers succesvol subsidie aangevraagd voor dit initiatief, namelijk de regeling ‘Vitale Bodem’ (onderdeel van de Subsidieregeling provinciaal milieu- en waterplan Noord-Brabant). Een succesvolle aftrap van de samenwerking op het gebied van duurzaamheid, innovatie en financiering.

Dit zegt de klant

“Onze ideeën zijn deskundig vertaald naar een projectplan en zonder gedoe is de financiering geregeld. Dit is een aanpak die we graag zien zodat wij meters kunnen maken met duurzaam telen!” Rene Verschoor

Stel jouw subsidievraag aan Marcel

marcel grosfeld finestri expert

Meer projecten