MIA/Vamil subsidie
Investeren in bedrijfsmiddelen die de circulaire economie bevorderen
Bouwmaterialen zijn een grote bron van afval. Glas bestaat met 266 kiloton op de vierde plek als het om CO2-uitstoot gaat. Als allereerste bedrijf in de wereld heeft GSF glasgroep een methode ontwikkeld om oud isolatieglas wat technisch nog goed is, maar wordt vervangen vanwege hogere isolatieeisen, te demonteren, uit elkaar te halen, te reinigen en vervolgens weer te isoleren. Glas dat anders zou worden weggegooid, krijgt een nieuwe bestemming.
GSF krijgt steeds vaker te maken met circulariteitswensen vanuit opdrachtgevers (o.a. woningcorporaties). Het is gewoon zonde om de grote bult glas die technisch nog goed is, weg te gooien. Het winnen van nieuwe grondstoffen om nieuw glas te maken behoort nu tot het verleden.
Met de aanschaf van de nieuwe productielijn kan GSF het bestaande glas hernieuwd inzetten. Maar dat is niet de enige reden waarom er is geïnvesteerd. Net zoals vele collega’s liep GSF tegen oplopende levertijden aan. Voor een spoedruitje kan GSF nauwelijks meer terecht bij de reguliere kanalen. Met deze lijn heeft GSF dit nu in eigen hand en kunnen ze collega’s uit de brand helpen.
MIA/VAMIL subsidie
Voor de investeringen in de demontagelijn, isolatieglaslijn, software, kraanbaanconstructie en bovenloopkraan heeft Finestri met de succes de MIA/Vamil subsidie aangevraagd. Mede dankzij deze subsidie is het voor GSF Glasgroep mogelijk gemaakt om deze investeringen ten uitvoer te brengen.
Dit zegt de klant
“Finestri heeft ons perfect geholpen met het doorgronden van een wereld waarin wij de weg niet weten.” Maarten Rood, directeur GSF Glasgroep