Skip to main content
Projecten

HoCoSto: DHI Subsidieregeling

By 14 februari 2020februari 2nd, 2023No Comments
logo HoCoSto
Internationaal

Haalbaarheidsstudie met DHI subsidieregeling

HoCoSto voert in Frankrijk een technische en economische haalbaarheidsstudie uit naar het inzetten van de innovatieve techniek bij de technische Hogeschool EPF in Montpellier. Dit onderzoek wordt vertaald in een businesscase, zodat EPF een afgewogen keuze kan maken om over te gaan tot aanschaf van HoCoSto systeem voor een drietal onderwijscampussen. Gezien de sterke positie van EPF betekent een positieve uitkomst van dit project voor HoCoSto een directe toegang tot de Franse onderwijsmarkt.

DHI Subsidie

Om de internationale ambities van Nederlandse mkb-ondernemingen te stimuleren is er de subsidieregeling DHI. Met de DHI subsidie kun je als onderneming producten of technologie demonstreren in het buitenland of onderzoeken of een investering haalbaar is. Na een eerste globale toetsing zijn wij het aanvraagtraject voor HoCoSto gestart. Allereerst is de verplichte quickscan bij RVO ingediend. Het resultaat was een ‘groen licht’ wat aangeeft dat het project aan de criteria van DHI voldoet. De opmerkingen van RVO zijn in de definitieve aanvraag verwerkt waarna in september 2019 een subsidie is verkregen van ruim € 65.000.

Dit zegt de klant

“De begeleiding van de DHI aanvraag door Finestri hebben wij als nuttig ervaren. Er is ruime kennis aanwezig over het indienen van aanvragen, de benodigde documenten en de wijze en criteria waarop de aanvragen gangbaar beoordeeld worden. Dat vergemakkelijkt het indienen, bespaart een hoop tijd en vergroot de slagingskans van de aanvraag. Onze aanvraag is gehonoreerd, en wij hopen met ondersteuning van de subsidie voor onze duurzame warmteopslag sneller toegang te krijgen tot de Franse markt.” – Gerda Geerts, HoCoSto –

Stel jouw subsidievraag aan Igor

Expert Finestri Igor

Meer projecten