Skip to main content

Subsidies in de industriesector

Innovatie, verduurzaming en de inzetbaarheid van goed gekwalificeerde medewerkers zijn uitdagingen waar de industriesector mee te maken heeft. Dit geldt voor de farmaceutische industrie, high tech, maakindustrie of agro & foodindustrie. Deze tendensen in de markt bieden kansen en mogelijkheden voor subsidies. Op regionaal, nationaal en internationaal niveau willen overheden mede investeren om het innovatievermogen te verhogen en de impact van de industrie op het milieu terug te brengen en werkgelegenheid te versterken.

Subsidiekansen zien en benutten

Onze adviseurs zijn gespecialiseerd in het begeleiden van ondernemers bij de gehele subsidieverwerving. Of het nu gaat om subsidies op het gebied van innovatie, R&D, HRM of duurzaamheid, wij weten wat er nodig is om subsidiekansen te zien en te benutten.

Onze diensten

  • Organisatiescan van de subsidieorganisatie
  • Inrichten van een efficiënte subsidieorganisatie
  • Uit handen nemen van de volledige subsidieverwerving
  • Ontzorgen bij het voeren van een gedegen subsidieadministratie
  • Fungeren als subsidieadviseur of subsidiedesk ad interim
Subsidierealisatie zorg welzijn

Populaire subsidieregelingen

MIT subsidie

MIT subsidie

MIT is een regeling die jaarlijks wordt opengesteld om binnen het MKB innovatie te stimuleren die aansluit bij de innovatie-agenda’s van de topsectoren. De MIT kent meerdere instrumenten, waaronder MIT-haalbaarheid. Er is er ook het MIT-R&D-samenwerkingsproject, waarbij MKB-ondernemers samenwerken.

WBSO

WBSO

De WBSO is één van de meest interessante en daarnaast een toegankelijke subsidieregeling in Nederland voor ondernemers, onderzoekers en zelfstandigen die R&D-werkzaamheden verrichten. De WBSO is een fiscale tegemoetkoming/korting op de loonsom of inkomstenbelasting.

Innovatiebox

Innovatiebox

De WBSO geeft toegang tot de Innovatiebox. Met de innovatiebox kan worden bereikt dat een deel van de winst lager wordt belast. Voor het maximaal kunnen benutten van de Innovatiebox is een juiste opzet van de WBSO essentieel. Finestri werkt samen met gespecialiseerde belastingadviseurs om dit te realiseren.

Horizon 2020

Horizon 2020

Horizon 2020 is het grootste programma van de Europese Commissie om onderzoek en innovatie te stimuleren. Tot 2020 is in totaal circa EUR 80 miljard subsidie beschikbaar. Het kaderprogramma kent diverse werkprogramma’s gericht op wetenschappelijke doorbraken en innovatie binnen de academische wereld en het bedrijfsleven.

Energie Investeringsaftrek (EIA)

Energie Investeringsaftrek (EIA)

Een fiscale stimuleringsregeling in de vorm van een extra winstaftrek om zakelijke investeerders te stimuleren om te investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie.

Sector industrie

Van den Breekel Schoenen BV: Subsidieregeling economie en innovatie Noord-Brabant

Wij hebben Van den Breekel op het spoor gezet van de ‘subsidieregeling economie en innovatie Noord-Brabant’ en daarbij succesvol ondersteund in het aanvraagproces. Samen met diverse partners uit met name de regio Midden-Brabant, waaronder Philtex Plastics BV en Stichting MOED, wordt de technische en economische haalbaarheid van de 100% recyclebare schoen onderzocht. Met het werven van deze en andere subsidies blijven we Van Den Breekel bijstaan zodat zij zich volledig kunnen blijven richten op innovatie en ontwikkeling.

Stel jouw subsidievraag aan Igor

Expert Finestri Igor

Voor deze klanten werken wij