Skip to main content

Subsidies voor internationalisering

Nederland is een klein land, maar een mondiale speler. De internationale handel is een belangrijke motor van de Nederlandse economie. Daarom stimuleren de Nederlandse overheid en de Europese Unie internationaal ondernemen met verschillende regelingen. Want internationalisering biedt kansen. Niet alleen voor de groei van de omzet, maar ook voor de uitwisseling van kennis en de versterking van het concurrentievermogen.

Wil jouw bedrijf een product in het buitenland gaan vermarkten? Gaan jullie samenwerken met een buitenlandse partner of zijn jullie van plan om een vestiging in het buitenland te openen? We vertellen je graag welke Europese en internationale subsidiekansen er zijn die passen bij de ambities van jouw bedrijf. Onze subsidie-experts zijn op de hoogte van de belangrijkste regelingen. Waar nodig werken we samen met lokale partners.

Dit kunnen wij betekenen

  • Organisatiescan van de subsidieorganisatie
  • Inrichten van een efficiënte subsidieorganisatie
  • Uit handen nemen van de volledige subsidieverwerving
  • Ontzorgen bij het voeren van een gedegen subsidieadministratie
  • Fungeren als subsidieadviseur of subsidiedesk ad interim

Populaire subsidieregelingen

DHI

DHI

DHI subsidie is er voor het Nederlandse MKB, als ondersteuning bij het internationaliseren in buitenlandse markten. Subsidie is mogelijk voor demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en investeringsvoorbereidingsstudies.

Eurostars

Eurostars

Eurostars is een Europese subsidieregeling voor marktgerichte R&D-projecten van internationaal samenwerkende MKB-ondernemingen.

Cross Roads 2

Cross Roads 2

Het Crossroads2 programma is een Interreg Vlaanderen-Nederland project gericht op grensoverschrijdende innovatie door het MKB in de regio Zuid-Nederland en Vlaanderen. Subsidie is mogelijk voor innovatieprojecten en haalbaarheidsstudies.

Internationaal project

HoCoSto B.V.: haalbaarheidsstudie met DHI subsidieregeling

HoCoSto B.V. heeft een manier bedacht om door zonne-energie verwarmd water langdurig op te slaan en op een hoge temperatuur te houden, in grote ondergrondse bassins. De ondergrondse buffer slaat ‘s zomers warmte op en geeft deze warmte ‘s winters terug aan traditionele verwarmingssystemen, zodat duurzaam en voordelig kan worden verwarmd. HoCoSto wil na de introductie op de Nederlandse markt ook de mogelijkheden in het buitenland verkennen. Omdat de lokale omstandigheden wat betreft vergunningen en klimaat verschillen van de Nederlandse situatie is het op gang brengen van export niet eenvoudig. Finestri heeft HoCoSTo hierbij gewezen op mogelijkheid van de DHI regeling.

Stel jouw subsidievraag aan Igor

Expert Finestri Igor

Dit zeggen klanten

Finestri geeft ons een volledig overzicht over de (on)mogelijkheden van de diverse subsidiestromen waaronder WBSO en Innovatiebox, met afweging van alle voor- en nadelen en risico’s. We ervaren de advisering en begeleiding als heel zorgvuldig en accuraat.

Rik LoddersThermoware Particle Foam Machinery

Finestri heeft voor ons een subsidietraject begeleid voor de transformatie van een kantoorgebouw in Woerden. Zij hebben voor ons de subsidiemogelijkheden inzichtelijk gemaakt en aan de voorkant meegedacht waardoor een optimaal resultaat is behaald. Wij raden Finestri van harte aan als u een partij zoekt die meedenkt en ontzorgt!

Cees RodenburgCero-Invest

Finestri is een fijne sparringspartner, welke verder gaat dan alleen het adviseren en begeleiden. Ze denken mee en kijken of ze ons eventueel kunnen ondersteunen met contacten uit hun uitgebreide netwerk. Finestri gaat duidelijk anders te werk dan andere partijen. Dit is merkbaar aan de manier waarop zij het traject aanvangen met diverse persoonlijke sessies. Zij zorgen er echt voor dat je je voelt gesteund in de vaak vreemde materie van subsidies.

Rob van den BreekelVan den Breekel BV

Voor een MKB bedrijf als Henra in de maakindustrie is het van doorslaggevend belang om slagvaardig en innovatief in productontwikkeling te zijn. De kritische vragen van de adviseurs van Finestri helpen ons om onze ontwikkelingsagenda scherp tegen het licht te houden. Door hun expertise vooruitlopend op een traject én hun actieve begeleiding tijdens de uitvoering ervan, zorgen zij ervoor dat ik mij geen zorgen hoef te maken over de goedkeuring en afwikkeling van de subsidieaanvraag.

Rutger PoldervaartAlgemeen Directeur HENRA Aanhangwagens BV