Nederland is een klein land, maar een mondiale speler. De internationale handel is een belangrijke motor van de Nederlandse economie. Daarom stimuleren de Nederlandse overheid en de Europese Unie internationaal ondernemen met verschillende regelingen. Want internationalisering biedt kansen. Niet alleen voor de groei van de omzet, maar ook voor de uitwisseling van kennis en de versterking van het concurrentievermogen.
Wil jouw bedrijf een product in het buitenland gaan vermarkten? Gaan jullie samenwerken met een buitenlandse partner of zijn jullie van plan om een vestiging in het buitenland te openen? We vertellen je graag welke Europese en internationale subsidiekansen er zijn die passen bij de ambities van jouw bedrijf. Onze subsidie-experts zijn op de hoogte van de belangrijkste regelingen. Waar nodig werken we samen met lokale partners.
Dit kunnen wij betekenen
- Organisatiescan van de subsidieorganisatie
- Inrichten van een efficiënte subsidieorganisatie
- Uit handen nemen van de volledige subsidieverwerving
- Ontzorgen bij het voeren van een gedegen subsidieadministratie
- Fungeren als subsidieadviseur of subsidiedesk ad interim
Populaire subsidieregelingen
DHI
DHI
DHI subsidie is er voor het Nederlandse MKB, als ondersteuning bij het internationaliseren in buitenlandse markten. Subsidie is mogelijk voor demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en investeringsvoorbereidingsstudies.
Eurostars
Eurostars
Eurostars is een Europese subsidieregeling voor marktgerichte R&D-projecten van internationaal samenwerkende MKB-ondernemingen.
Cross Roads 2
Cross Roads 2
Het Crossroads2 programma is een Interreg Vlaanderen-Nederland project gericht op grensoverschrijdende innovatie door het MKB in de regio Zuid-Nederland en Vlaanderen. Subsidie is mogelijk voor innovatieprojecten en haalbaarheidsstudies.
Internationaal project
HoCoSto B.V.: haalbaarheidsstudie met DHI subsidieregeling
HoCoSto B.V. heeft een manier bedacht om door zonne-energie verwarmd water langdurig op te slaan en op een hoge temperatuur te houden, in grote ondergrondse bassins. De ondergrondse buffer slaat ‘s zomers warmte op en geeft deze warmte ‘s winters terug aan traditionele verwarmingssystemen, zodat duurzaam en voordelig kan worden verwarmd. HoCoSto wil na de introductie op de Nederlandse markt ook de mogelijkheden in het buitenland verkennen. Omdat de lokale omstandigheden wat betreft vergunningen en klimaat verschillen van de Nederlandse situatie is het op gang brengen van export niet eenvoudig. Finestri heeft HoCoSTo hierbij gewezen op mogelijkheid van de DHI regeling.