Skip to main content

RVO meldt dat de Regeling Vermindering Verhuurderheffing Verduurzaming (RVV Verduurzaming) in 2021 weer geopend zal worden voor nieuwe meldingen. De regeling is in verband met budgetuitputting al vanaf 1 juli 2019 gesloten, maar daar komt komend jaar dus verandering in.

 

Het doel van de RVV Verduurzaming is het stimuleren van het verduurzamen van sociale huurwoningen, bijvoorbeeld door woningen aardgasvrij te maken of door de energieprestaties van woningen met minimaal drie stappen te verbeteren.

Voor wie?

In aanmerking komen corporaties of verhuurders die verhuurderheffing betalen en die in het bezit zijn van meer dan 50 huurwoningen met een huur onder de liberalisatiegrens (sociale huurwoningen). Bovendien moet er een minimale investering per woning worden gedaan, die afhankelijk van het aantal Energie-Index-stappen varieert van € 7.500 tot € 25.000.

De bijdrage oftewel de heffingsvermindering per woning is afhankelijk van het aantal Energie-Index-stappen en varieert van € 3.000 tot € 10.000 per woning.

Meer weten?

Voor meer informatie over mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid neem je het beste contact op met Marcel Grosfeld: mgrosfeld@finestri.nl | 06 – 47 05 97 20