Skip to main content

Wil je als mkb-ondernemer energie besparen en meer verduurzamen? De Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) helpt je daarbij. Met deze subsidie kun je een adviseur inhuren voor een energieadvies op maat. Het energieadvies geeft inzicht in het verder verduurzamen van de onderneming en/of het wagenpark. Ook is de subsidieregeling bedoeld voor ondersteuning bij het uitvoeren van een of meer maatregelen uit dat advies. De regeling is inmiddels geopend en loopt tot en met 30 september 2022.

 

De subsidie voor het energieadvies én het ondersteuningstraject bedraagt 80% van de gemaakte kosten (excl. btw) met een maximum subsidiebedrag van € 2.500 per bedrijfspand. De kosten van de uit te voeren of uitgevoerde maatregelen zelf komen niet in aanmerking voor deze subsidie. Voor de maatregelen zelf zijn mogelijk wel andere subsidies beschikbaar.

Voor wie?

De regeling staat open voor mkb-ondernemingen die niet onder de wettelijke energiebesparingsplicht vallen. Het bedrijfspand mag dus per jaar niet meer dan 25.000 m3 aardgas en 50.000 kWh elektriciteit verbruiken. Daarnaast kan alleen subsidie worden aangevraagd als er bewijs is dat één of meerdere maatregelen uit het energieadvies worden uitgevoerd. Het bewijs kan bestaan uit een getekende offerte.

Meer weten?

Voor meer informatie over de subsidiemogelijkheden voor verduurzaming neem je het beste contact op met Marcel Grosfeld: mgrosfeld@finestri.nl |06 – 4705 9720