Skip to main content

ZonMw heeft een oproep gepubliceerd in het kader van het Programma zorg voor innoveren (PZVI). Het betreft de oproep ‘Training tot Digicoach’. Het doel van deze voucherregeling is het vergroten van de digitale vaardigheden (digivaardigheid) van medewerkers van zorgorganisaties.

 

Zorgaanbieders (Zvw, Wlz, Wmo, Jeugdwet) kunnen een voucher aanvragen om maximaal vier medewerkers te trainen tot digicoach. Een digicoach is een medewerker/zorgprofessional van een zorgaanbieder die collega’s kan ondersteunen bij digitale vragen. De digicoach hoeft geen expert te zijn op het gebied van ICT maar biedt (laagdrempelige) ondersteuning bij digitale vragen. De digicoach kan digistarters (medewerkers met beperkte digitale ervaring) en andere collega’s met digitale vragen herkennen en hen wegwijs maken in de digitale wereld.

De training tot digicoach

De training tot digicoach bestaat uit twee trainingsdagen en een aantal vervolgsessies. De training wordt verzorgd door Q-Academie. Er kan een voucher worden aangevraagd die het recht geeft om minimaal één en maximaal vier personeelsleden te trainen tot digicoach. Er zijn in deze ronde 72 vouchers beschikbaar. Aanvragen kunnen tot en met 14 januari 2021, 14.00 uur worden ingediend.

Goed om te weten: De voucheraanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Deze oproep betreft de eerste ronde van deze voucherregeling. In 2020 en 2021 zijn er in totaal drie rondes.

Meer weten?

Voor meer informatie over deze subsidieregeling neem je het beste contact op met Raymond van de Peppel: rvandepeppel@finestri.nl |06 – 444 302 33